Nya elbilen från Renault: Konceptet Renault Megane med 450 kilometer i räckvidd

Idag gav Renault oss en första titt på sin nya kommande elbil. Elbilen anammar det nygamla namnet Renault Megane, en av Renaults mest sålda bilmodeller. Den är utrustad med ett batteri på 60 kWh och får en räckvidd på upp till 450 kilometer. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 130 kW DC, vilket ger 200 kilometers körning på ungefär 30 minuter.

Modellen vi får se idag är produktionsklar till 95 procent och går under namnet Megane eVision. Inspirationen kommer från det tidigare konceptet Renault Morphoz. Tillverkningen av den produktionsklara modellen ska starta i slutet på nästa år.

Renault Megane eVision får en motor med en effekt på 160 kW (motsvarande 217 hästkrafter) och blir därmed en av de kraftigaste motorerna i Renaults modellprogram idag. Den mäter 4,21 meter med en hjulbas på 2,70 meter och är en mellanstor bil i C-segmentet. Höjden är 1,50 meter och bredden är 1,80, medan vikten är 1 650 kilo. Storleksmässigt matchar den nästan exakt Volkswagen ID.3.

– En modell skapade för den europeiska marknaden, som kommer locka miljoner kunder i Europa, sa koncernchef Luca de Meo under presentationen.

Mer detaljer kommer i samband med den officiella lanseringen av produktionsversionen. Luca avslutar presentationen med att vi också kan förvänta oss fler elbilar längre fram, baserad på samma plattform.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.