Här är nya eldrivna sportbilen MG Cyber GTS Concept

Brittiska bilmärket MG som plockades upp av SAIC Motors har under de senaste åren lanserat en ordentligt uppsättning mer vanliga bilar än de sportbilar som vi annars förknippat med märket genom historien. Men så lagom inför hundraårsjubileet i år fick vi se den eldrivna roadstern Cyberster. Den hade nyligen säljstart i Storbritannien och kostar från 750 000 kronor.

I samband med Goodwood Festival of Speed visar MG nu upp en till sportig elbil. Namnet är MG Cyber GTS – med många släktdrag från Cyberster. Denna har däremot inget öppningsbart tak.

För MG handlar det om att ”utforska potentialen för MG att skapa en ny framtid för en GTS-modell som ska plats i elbilseran”. Om Cyber ​​​​GTS Concept blir verklighet kommer modellen erbjudas både med en och två motorer.

– Det är en unik produkt. Det var väldigt viktigt för oss att inte göra några kompromisser. Om du gör en sådan här bil måste du hitta den bästa balansen mellan känsla, praktiskt och att göra allt helt enkelt perfekt. Vi försöker inte göra supersportbilar, den är byggd för att ge alla glädje, berättar Jozef Kaban, global designchef på MG.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.