Här är nya elbilen från Kia med 45 mil räckvidd

I samband med att den nya elbilen visas upp i samband med motormässan International Electric Vehicle Expo i Jeju, Sydkorea väljer Kia att släppa ett gäng officiella bilder och mer information om elbilen.

Niro EV kommer med två olika batteripaket. En större variant med en batterikapacitet på 64 kWh som ger en räckvidd på 45 mil. Medan den mindre varianten på 39,2 kWh kan köras mer än 30 mil. Räckvidden är enligt den nya tuffa körcykeln WLTP

Försäljningsstart i sommar

I Sverige startar försäljningen i sommar med första leveranserna innan årsskiftet. Kia Niro har funnits som en fossil- och en hybridversion sedan tidigare och den försäljningen har varit succéartad, enligt Kias egna ordval. Man tror därför också starkt på den helt eldrivna versionen.

Prislappen för Kia Niro EV är dock ännu inte känd.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.