Här är Lidl-elbilen som du kan hyra i Tyskland

Matvarukedjan Lidl var tidigt ute med snabbladdare vid sina butiker. Men snabbladdare är inte det enda som Lidl fokuserar på inom elektrisk mobilitet. På temat erbjuder Lidl i Tyskland också elbilar.

Butikerna ska nämligen börja hyra ut den lilla tvåsitsiga elbilen Elaris Finn till sina Lidl Plus-medlemmar genom en förmånlig månadshyra.

Elbilen är utrustad med en motor på 35 kW med en toppfart på 115 km/h. Räckvidden är runt 200 kilometer från ett batteri på 35 kWh. Snabbladdning är möjlig med upp till 30 kW, medan AC-ombordladdaren för hemmaladdning har en effekt på 11 kW.

Storleksmässigt mäter bilen 2 871 mm i längd, 1 563 mm i bredd och 1 568 mm på höjden. Bagaget är på 229 liter, så det finns plats för ett par Lidl-kassar i alla fall.

Ombord finns en 12,3-tums pekskärm för navigering och underhållning. Elbilen har stöd för mediauppspelning genom Bluetooth och USB och är utrustad med två högtalare. Bland bekvämligheter finns backkamera, farthållare, elektriska fönsterhissar samt AC.

För att lägga vantarna på den lilla elbilen får man betala runt 2 200 kronor i månaden. Än så länge finns erbjudandet bara hos Lidl i Tyskland.

Men det är faktiskt inte första gången Lidl i Tyskland erbjuder elbilar. Förra året erbjöd Lidl i Tyskland genom ett leasingbolag elbilen Nissan Leaf för runt 3000 kronor per månad.

Via Teknikveckan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.