Här är interiören på Mercedes elbil EQC

Den 4 september kommer Mercedes EQC visas upp för första gången. Avtäckningen kommer att ske i samband med ’me Convention’ i Stockholm. Ännu har vi bara fått konceptbilder på bilen och en och annan grovt maskerad testbil.

Nu har motorbloggen motor1 kommit över ett gäng bilder på en mycket mindre maskerad version av EQC och också en bild på en delvis avtäckt interiör. Där ser vi en bred touchskärm som ersätter den traditionella instrumentbrädan. Några bilder ser du ovan och nedan, resten av bilderna kan du se hos motor1.

Lite är känd om Mercedes EQC, däremot säger rykten att den kommer vara utrustad med två elmotorer, en på varje hjulaxel. Totalt ska motorerna generera 400–430 hästkrafter och ge en räckvidd på upp till 50 mil. Konceptbilen klarar av att göra 0-100 på strax under fem sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.