Här är första bilden på Volvo EX30

Premiären av Volvo EX30 är inte långt bort. För en kort stund (avsiktligt eller oavsiktligt) visade Volvo upp en första bild på Volvo EX30 inatt på sin hemsida. Något som uppmärksammades av en läsare som delade med sig av bilden till Allt om Elbil.

Under morgonkvisten var bilen återigen dold under ett skynke.

Bilden visar en modell som blir något kortare och slankare än Volvo XC40. Designmässigt plockar den en del drag från bakpartiet på Volvo XC40 med tvåfärgad C-stolpe. Fram- och baklyktorna är mer lika de vi ser på kommande Volvo EX90.

Premiären av Volvo EX30 är planerad till 7 juni. Elbilen väntas få en räckvidd på upp till 480 kilometer och ska rikta sig till en ung målgrupp.

– [Det blir en] stadsbil riktad till en yngre demografisk målgrupp som kan prenumerera på den och göra den till sin första Volvo, har VD Jim Rowan sagt i en tidigare intervju.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.