Här är eldrivna racingbilen för juniorerna i NXT Gen Cup

I början av juni kom nyheten om att STCC ska börja köra med elbilar i sina tävlingar. Bland annat kommer man köra i ombyggda Tesla Model 3.

Nu ska även juniormästerskapen köras med elbilar i NXT Gen Cup. Här tävlar förare i åldrarna 14 till 25 i specialbyggda elbilar baserade på MINI Cooper SE.

Tävlingsbilen, vars namn är LRT NXT1, är framhjulsdriven med en reglerbar maximal motoreffekt på 190 till 230 hästkrafter beroende på bana. Topphastigheten för tävlingsbilarna är 200 km/h.

Det vätskekylda batteriet i bilarna har en kapacitet på 30 kWh. Det ska vara fullt tillräckligt för att förarna ska kunna pressa bilarna så hårt de kan under de runt 20 minuter långa loppen. Bilarna hinner sedan återhämta sig mellan loppen genom en snabbladdningseffekt på 60 kW och en 800-voltsarkitektur.

I en videon på ungefär 15 minuter berättar STCC mer om hur loppen kommer att vara utformade, och hur racingbilen ska fungera. Den videon kan du se nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.