Här är elbilen VW ID Buggy – öppnas upp för tredjepart

Volkswagen visar nu upp sitt elbilskoncept ID. BUGGY. Med konceptbilen ID BUGGY vill Volkswagen visa på flexibiliteten i sin elbilsplattform MEB. Samtidigt öppnar Volkswagen upp för tredjepart – att bygga egna elbilar på tekniken.

ID BUGGY är pigg och utrustad med en elmotor bak som driver bakhjulen. Motorn levererar 204hk och kan göra 0-100km/h på 7,2 sekunder, mer än tillräckligt på ojämna grusvägar eller stora stränder. Batteriet har en energikapacitet på 62 KwH och ska ge bilen en räckvidd på 250 km enligt WLTP-körcykeln.

En muskulös exteriör ska visas på kraft, skriver Volkswagen om bilen. Interiören är avskalad, vattentålig och oöm – den ska tåla det mesta helt enkelt.

Eftersom Volkswagen öppnar upp för tredjepart, är det möjligt för vem som helst att bygga egna versioner av beachbuggyn – lite så som skedde med originalet på 60-talet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.