Här är elbilen som kört 54 000 mil, och batteriet håller

Foto: KTH

Taxiförare har länge vittnat om hållbarheten i Teslas elbilar. Trots många mil, så håller batterierna. Nu rapporteras det om rekordmil. Rekordtaxin innehas av Azad Hassan som kör taxi i Stockholm. Hans Tesla Model S har gått 54 000 mil på tre år, och är därmed troligtvis den elbil som körts längst i hela Sverige, rappporterar Breakit.

Så hur mår bilen? Azad bedömer att han efter 54 000 mil endast tappat 15 procent av batterikapaciteten – vilket Azad tycker är acceptabelt. Målet är att komma upp till 100 000 mil, innan det är dags, enligt företagspolicyn, att byta bil om tre år.

I övrigt vittnar reportern om en välskött taxi, trots sina många mil: ”Vid första anblick kan man inte ana att bilen faktiskt har gått så pass långt som mätaren säger. Karossen skramlar ingenting och inredningen känns fortfarande fräsch, vilket sällan brukar vara fallet för en fossilbil med samma miltal på mätaren”, skriver reportern.

Teslas Vd Elon Musk har själv sagt att till exempel att karossen på en Tesla Model 3 ska hålla i 160 000 mil, och bilens batterier ska hålla i 48 000 – 80 000 mil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.