Här är elbilen Mercedes EQC 400 – specifikationer och om Mercedes Wallbox

Pressbild från Mercedes av EQC 400.

Mercedes första SUV är här. Den går under namnet EQC 400 och kommer under mitten av 2019. Den uppskattade räckvidden är satt till preliminärt 320 km.

EQC:s formspråk ska vara inspirerat av svensk design, som en hyllning till Sveriges gröna klimatlinje. På lång sikt ska Mercedes elektrifiera hela sin fordonspark, berättade man under lanseringsevenemanget av EQC.

Bakdelen på EQC400 från lanseringsevenemanget.

Priset är ännu inte annonserat, men följande specifikationer är hittills utannonserade:

  • Fyrhjulsdrift, med dubbla motorer.
  • Systemet ska leverera 300 kW (402 hk) och ett vridmoment på 765 Nm.
  • Ett batteri på 80 kWh.
  • Ska leverera den preliminära räckvidden på 320 ”riktiga” km (enligt NEDC-skalan 450 km).
  • 0-100km/h på 4,9 sekunder.
  • Snabbladdning från 10% till 80% på 40 minuter vid 140 kW.
  • Energiförbrukning är 22.2 kWh/100 km.
  • Kan utrustad med dragkrok, och dra 1800kg.

För att optimera räckvidden, eller på annat se ge rätt prestanda för stundens kan bilens ställas i fem olika lägen. Dessa är Komfort, Eko, Max Räckvidd och Sport samt ett Individuellt läge. I det individuella läget kan du själva justera, och ställa in bilens prestanda på ett sätt som passar dig.

Mercedes Wallbox

Med Mercedes Wallbox kan du snabbt ladda din elbil. Wallboxen är tre gånger snabbare än ett vanligt vägguttag, skriver Mercedes i sitt presentationsmaterial.

Mercedes är också anslutet till laddnätverket Ionity, ett samarbete mellan flera biltillverkare i Europa. Genom Ionity ska det finnas möjlighet att snabbladda med upp till 150 kW. Nätverket är under utbyggnad just nu.

Interiören av EQC 400.

 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.