Här är de populäraste begagnade elbilarna på Blocket

Antalet elbilar ökar i trafiken, och med det blir det också en naturlig ökning av begagnade elbilar. Under januari månad annonserades 51 procent fler elbilar, jämfört med i fjol.

Elbilarna såg också en prisuppgång på 10 procent jämfört med januari i fjol. Delvis förklarat med att allt fler nyare elbilar kommer ut på andrahandsmarknaden, förklarar Blocket.

Även miljöbränsle/hybrider gick starkt framåt under januari. Antalet sålde bilar ökade med 11 procent och medianpriset gick upp, från 175 000 till 229 900 kronor, enligt Blockets uppgifter.

– Vi kunde se under fjolåret att omställningen till elektrifierade fordon accelererade och när vi summerar första månaden detta år kan vi konstatera att omställningen tycks fortsätta. Småbilar är också hett eftertraktade på begagnatmarknaden, något som vi tror kan vara en effekt av pandemin, att fler väljer en bil som färdmedel, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket Fordon.

Tesla Model S säljer snabbast

Bland de snabbast säljande elbilarna på Blocket toppar Tesla Model S. Efter det följer mindre elbilar som Renault Zoe och Volkswagen e-Golf.

Snabbast sålda elbilarna på Blocket under januari:

  1. Tesla Model S
  2. Renault Zoe
  3. Volkswagen e-Golf
  4. Nissan Leaf
  5. Kia e-Niro
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.