BMW:s nya flaggskepp: Elbilen BMW iX med 600 kilometer i räckvidd – kommer hösten 2021

Under andra halvan av nästa år släpper BMW en ny elbil sprungen ur konceptet BMW Vision iNEXT. Modellen har fått namnet BMW iX och samlar företagets framsteg inom elektrifierad mobilitet, autonom körning och connectivity. Modellen är den första elbilen som bygger på en nyutvecklad plattform.

Elbilen får över 500 hästkrafter, dubbla motorer och fyrhjulsdrift. 0-100km/h gör den på under 5 sekunder och en maxhastighet begränsad till 200 km/h. Batteriet kommer vara på över 100 kWh, med en förbrukning på 21 kWh per 100 km ska ge en räckvidd på över 600 kilometer.

Snabbladdning är möjlig med upp till 200 kW och på tio minuter ska det ge elbilen tillräckligt energi för 120 kilometers körning. Att ladda från 10 till 80 procent ska se på under 40 minuter. Vid hemmaladdning på 11 kW kan batteriet laddas från 0 till 100 procent på 11 timmar.

– Med tekniken i BMW iX sätter vi nya branschstandarder. Den har datorkraft för att hantera ännu mer data samt kraftfullare sensorteknik än de nyaste modellerna i vårt befintliga utbud, den har stöd för 5G, kommer med nya och förbättrade funktioner inom självkörning och parkeringsassistens, samt använder den högpresterande femte generationen av vår elektriska drivlina, säger Frank Weber, styrelsemedlem, BMW AG, Development.

Inne i bilen får vi se en ny och avskalad interiör, med fokus på minimalism och elegans. BMW har strävat efter att skapa en känsla av lyx, välbefinnande med generösa utrymmen. Mängden bildskärmar och kontrollreglage är nerskalade, och innehåller endast det mest nödvändiga, vilket stärker känslan av avkoppling. En långsmal instrumentpanel sträcker sig över stora delar av instrumentbrädan. Härifrån styrs de flesta funktionerna i bilen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.