Här är 23 orter där Tesla planerar nya snabbladdare

Tesla fortsätter sin expansion av sitt snabbladdningsnätverk Supercharger. En angelägen för alla elbilister idag, då man för ett par veckor sedan öppnade upp de flesta stationerna för andra elbilar än just bara Teslas egna elbilar.

Nu har Tesla uppdaterat sin karta över planerade stationer, något som Tesla Club Sweden var först att rapportera om. Bland annat tillkommer flera nya stationer i norra Sverige med orter som Piteå, Malå och Lycksele.

På flera orter där det redan finns stationer planerar man dessutom för att öppna fler stationer. Här finns bland annat Sundsvall och Örnsköldsvik utmärkta.

Dessutom finns det planer på centrala stationer i storstäderna Malmö, Stockholm och Göteborg – även om datumen här är något mer ovissa med undantag för Göteborg som är planerad till kvartal tre.

Allt som allt finns det 23 platser utmärkta med statusen ”kommer snart” på kartan i Sverige. I bilden nedan är det de gråa markeringarna som är de planerade stationerna. Hos Tesla Club Sweden kan du i detalj läsa om de planerade stationerna och när de kan tänkas öppna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.