Häng med på en kort åktur i elbilen Byton

Byton är en kinesisk uppstickare på elbilsmarknaden som har visats upp på motormässor den senaste tiden. Målet är att ha en prismässigt konkurrentskraftig SUV den Europeiska och amerikanska marknaden år 2020.

Bilen ska komma i två modeller, med ett batteripaket på 71kWh som ska ge 40 mils räckvidd och en kraftig variant från 95kWh med upp till 52 mils räckvidd. Målet är att hålla priset under 400 000 kronor.

I samband med årets elektronikmässan i Las Vegas har Motor Authority haft möjlighet att åka med på en kort provtur. Upplevelsen delar de med sig av i nedan filmklipp.

Byton har tidigare skapat rubriker, bland annat för den extraordinärt stora touchskärmen som tar upp hela bilens bredd i framsätet. Den ska ge föraren och passageraren allt tänkbar och nödvändig information.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.