Handlarna: Tesla borde bli rädda för BMW Neue Klasse-elbilarna

BMW kommer nästa år att lansera en rad nya elbilar som är en del av nya satsningen Neue Klasse som innebär elbilar som är effektivare, som laddar snabbare och får längre räckvidd. Dessutom kommer BMW att uppdatera flera av märkets befintliga modeller.

I samband med en konferens i USA delade BMW med sig av planerna framåt för sina återförsäljare, och det ska ha gjort dem riktigt uppspelta enligt branschtidningen Automotive News. Handlarna uppges ha en känsla av att detta är produkter som är ett stort språng framåt. På plats ska BMW ha visat upp 10 nya eller uppdaterade modeller.

– Produkten är bara overklig. Företag som Tesla borde darra av nervositet eftersom BMW:s elektriska grejer är chockerande, sa en återförsäljarna till tidningen om Neue Klasse.

Återförsäljarna ska ha fått se de omdesignade X3 och X5, den förnyade 2-serien Gran Coupe och eldrivna i7, samt nästa generations elektriska sedan och crossover-koncept.

När BMW utökar sin portfölj med elbilar så har man uttalande planer på att plocka marknadsandelar från Tesla. De nya modellerna ska helt enkelt ha den placeringen på marknaden.

– BMW tror på elbilar, men det kommer att vara marknadsdrivet, sa de under konferensen för att sätta tonen för styrkan i produkterna som ingår i Neue Klasse.

Relaterad läsning: Så blir nya elbilar från BMW från 2025 – BMW nya 3-serien först ut.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.