Hackad Tesla Model S Plaid når toppfart på 347 km/h

Tesla Model S Plaid är en ruggigt snabb elbil även om Tesla har mjukvarubegränsat toppfarten till 262 km/h. Men i samband med lanseringen skyltade Tesla med en topphastighet uppåt 350 km/h.

Att Tesla begränsade toppfarten tycker kanadensiska Ingenext var lite synd. Därför har de tagit fram en modul som låser upp mjukvaran och tar bort spärren för toppfarten vilket låter bilen nå närmare den ”utlovade” topphastigheten.

I ett videoklipp av Electrek får vi bevittna hur Ingenext VD Guillaume André sätter den hackade Model S Plaid på prov och når 347 km/h. Du ser bedriften nedan:

Detta är första gången Ingenext lyckas nå den höga hastigheten. Vid tidigare rekordförsök har banorna de försökt nå toppfarten på visat sig vara för korta.

Det tog två kilometer att nå topphastigheten och efter det behövdes nästan hela den återstående kilometern av den 3 kilometer långa landningsbanan vid Trois-Rivières-flygplatsen utanför Quebec för att få stopp på bilen

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.