Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Hitta den bästa placeringen av laddboxen

Det finns en del tips och råd att tänka på om du ska installera en laddbox hemma. Det viktigaste är så klart att se till att den installeras av en certifierad elektriker. Men det finns också annat att tänka på, så som placering och hur du i övrigt utformar parkeringsplatsen och laddstationen.

En skyddad placering

När du utformar din dedikerade yta för laddning av elbilen kan det vara klokt att välja en skyddad placering under tak, skyddad från regn och rusk. Även om laddboxarna är framtagna för utemiljö, så kan en skyddad placering av laddboxen maximera dessa livslängd.

Både elektroniken och även produktens skyddande hölje kan påverkas av regn, vind eller solljus. Kort sagt; om möjligt, placera gärna laddboxen i en carport eller på en vägg med uthängande tak.

En smart placering – snörtricket!

Tänk också igenom placeringen av laddboxen på garageuppfarten. Kommer du åt laddboxen med elbilen? Står elbilen på en naturlig plats av parkeringen? Går det att komma förbi med cyklar eller matkassar?

Ett vanligt misstag är att man i efterhand upptäcker att laddkabeln hindrar den naturliga passagen på garageuppfarten när bilen är ansluten till laddboxen.

Tänk också på att olika elbilar har valt att placera sina laddluckor på olika ställen. Det kan vara så att du redan nu vill framtidssäkra installationen så att den fungerar bra med en elbil, oavsett var laddluckan sitter.

Prova snörtricket: Dra ett snöre mellan bilen och den tilltänkta placering av laddboxen, och låta den vara ”ansluten” på test under ett par dagar. Ganska snart kommer du märka om placeringen är bra eller inte.

Relaterad läsningEldrift

OKQ8 ska bygga landets största nätverk av snabbladdare i samarbete med Skellefteå Kraft. Totalt ska man bygga över 300 stationer i Sverige. Den första...

Notis

Tesla ska utrusta kommande Tesla Roadster med små raketer som genom kraftiga luftpuffar ska öka accelerationen och väghållningen. En som inte tycks kunna vänta...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons