GTX är Volkswagens nya elbilar med topprestanda och fyrhjulsdrift – först ut ID.4

GTX blir den nya beteckningen på Volkswagens elbilar i ID-familjen med extra prestanda. Modellerna med beteckningen kommer sticka ut när det gäller prestanda och design. Speciella designdetaljer och en egen ljussignatur ska förstärka sportigheten hos GTX.

En ytterligare elmotor på framaxeln tar fyrhjulsdrift till ID-familjen. Den extra motorn aktiveras när mycket hög prestanda eller stark dragkraft krävs. I det nya körläget Traction kan föraren aktivera fyrhjulsdriften permanent.

– Bokstäverna GT har länge stått för körglädje. Nu bygger X bron för framtidens rörlighet. Hållbarhet och sportighet utesluter inte varandra, utan kompletterar varandra på ett intelligent sätt, säger Klaus Zellmer, styrelsemedlem för märket Volkswagen med ansvar för marknadsföring och försäljning.

Den första modellen att anamma den nya beteckningen blir Volkswagen ID.4 GTX som kommer ha premiär den 28 april.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.