Gravity visar diskret snabbladdare för stadsmiljöer

Amerikanska laddningsföretaget Gravity har specialiserat sig på att bygga laddboxar och snabbladdare som inte är så skrymmande. Man försöker helt enkelt stuva undan tekniken i designlösningar, och utom synhåll.

Nu visar Gravity ett koncept på en helt ny produkt som man kallar för ”Tree”. Detta laddningsträdet är i själva verket en högpresterande snabbladdare och ska lämpa sig för stadsmiljöer, och gatuparkeringar.

Med en laddeffekt på upp till 500 kW ska ”trädet” kunna ladda en elbil full på 15 minuter.

Själva laddningskabeln sitter på en arm som fälls ner när användaren är redo att koppla in den till bilen. Lösningen gör att den passar alla bilar oavsett var laddporten sitter på bilen, och dessutom slipper man kablar som ligger på marken.

Vill bli störst

Gravity har som mål att bygga USA:s största laddningsnätverk. Sedan tidigare har man utrustat ett garage i central New York med 100 AC-laddare.

Gravitys laddare.

Garaget och laddningslösningarna är utformade för att minimera risken för skadegörelse eller att utrustningen skadas av misstag. Den viktiga tekniken hänger därför i takhöjd.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.