Göteborg satsar på elbilar: 500 nya laddplatser i höst och vinter

Under hösten och vintern satsar Göteborg Energi och Göteborgs Stads Parkering på en stor utbyggnad av publika laddplatser i central Göteborg. Totalt rör det sig om 250 normalladdare med dubbla ladduttag och en hastighet på upp till 22 kW.

Laddarna placeras på publika parkeringsplatser, dels där det idag saknas laddare och på befintliga parkeringar med hög beläggning. Majoriteten av placeringarna kommer ske i de centrala delarna där efterfrågan från boende och besökare är som störst.

– Genom att bygga ut stadens laddmöjligheter kan vi öka takten i omställningen av transportsektorn samtidigt som vi gör valet enklare för den som funderar på att skaffa ett elfordon. Intresset för elbilar och laddning ökar kraftigt och Göteborg ligger i framkant när det gäller antalet laddare, säger Alf Engqvist, VD på Göteborg Energi.

Idag finns det totalt 900 publika laddplatser i centrala Göteborg, enligt uppgifter på Göteborgs stads webbplats. Tillskottet på 500 nya kommer bli märkbart.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.