Google rullar ut nya funktioner till elbilister

Google har börjat rulla ut flera nya smarta funktioner som ska underlätta för elbilister. De nya funktionerna introduceras både till Google Maps och Google Sök. Bland annat kommer man under de kommande månaderna att rulla ut mer detaljerad information om laddare i Google Maps.

Den detaljerade informationen inkluderar bland annat AI-genererade instruktioner som ”du hittar laddarna till höger om entrén intill den stora granen” när du närmar sig stationen. Instruktionerna har Google skapat utifrån recensioner och frågor som Google-appen ibland kan ställa till användare.

Google Maps kommer också göra det enklare att få en översikt över laddare. På kartan kommer man att kunna se laddare i närheten, med tillgänglighet i realtid och laddhastighet. Uppdateringen kommer att rullas ut under de kommande månaderna, skriver Google.

För elbilar med Google inbyggt finns en ruttplanerare som föreslår optimala laddstopp under rutten. Under de kommande månaderna kommer det bli möjligt att lägga in flera delmål i en navigationsrutt och få lämpliga laddstopp föreslagna längs rutten i ett större helhetsperspektiv på en längre resa med flera stopp.

För den som ofta söker efter hotell genom Google kommer nu också en glädjande nyhet. Nu är det möjligt att filtrera på att enbart söka efter hotell som erbjuder elbilsladdning.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.