Google förbättrar Maps i elbilar med Automotive OS

Google introducerar nu en rad förbättringar i elbilar som har Google Maps inbyggt genom Automotive OS. Ändringarna ska både göra elbilskörandet enklare, och effektivare.

På längre resor som kräver ett laddstopp kommer Maps nu att föreslå det bästa stoppet baserat på aktuell trafik, laddningsnivå och den förväntade förbrukningen. Målet är att korta ner den totala restiden så mycket som möjligt.

Google introducerar också ett nytt filter för ”väldigt snabba” laddare. Det ska göra det enklare att hitta snabbladdare som har en effekt på 150 kW eller mer. På så vis kan man undvika att bli visad till en onödigt långsamma laddare.

Den tredje uppdateringen är att laddstationer nu syns i sökresultatet. Om man till exempelvis söker efter en matbutik så får man också upp information om det finns laddningsmöjligheter i anslutning till platsen.

Volvo, Polestar och Renault är idag tre tillverkare som introducerat Automotive OS i sina elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.