GM:s nya idé: Dubbla laddportar laddar elbilen dubbelt så snabbt

GM har lanserat en del elbilar med riktigt stora batterier. Bland annat stora elbilen GMC Hummer EV som har en batterikapacitet på upp till 210 kWh. Det ställer så klart till det vid snabbladdning – det tar helt enkelt ganska lång tid att ladda även på de snabbaste av laddarna.

En ny patent från GM avslöjar en lösning för kunna ladda även stora batteripaket snabbt. Nämligen dubbla laddportar. GMC Hummer EV och även kommande Chevrolet Silverado EV har egentligen två batteripaket staplade på varandra.

I patenten beskriver GM hur man kan ladda de två batteripaketen antingen från en och samma laddare. Eller genom att helt enkelt koppla in två laddare som laddar en del vardera.

GM noterar också att det andra uttaget skulle kunna användas för att driva andra elektriska apparater, samtidigt som bilen är ansluten till en laddare.

Om dubbellösning kommer nå produktionsversionerna av GM:s elbilar framgår inte. GMC Hummer EV har idag endast ett ladduttag med en kapacitet på upp till 350 kW vid snabbladdning. Det ska kunna ge upp till 160 kilometer på tio minuter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.