GM reparerar elbilar från Tesla – blir bra reklam för GM:s elbilar och tjänster

Att serva och reparera elbilar från Tesla har blivit en viktig del av General Motors verksamhet. Det berättade Generals Motors VD Mark Reuss under en konferens för investerare.

– Sedan 2021 har våra återförsäljare tagit emot reparationsbeställningar på fordon vars märke eller modell är listade som Tesla mer än 11 000 gånger. Det är en växande del av verksamheten för oss antar jag. Det är en ny verksamhet som är fantastisk, sa Mark Reuss under konferensen.

Han fortsätter med att hylla General Motors återförsäljare. Den överlägsna servicen som de kan erbjuda är inte lätt att kopiera för direktsäljare, menar Mark.

– Dessa kunderna kom in med sina elbilar eftersom de vet att vi har kunskapen att fixa dem. De vet att vi har den kundservice som de också vill ha, fortsätter Mark.

Mark fortsätter med gliringarna mot Tesla: ”Det är därför Tesla nu investerar miljoner för att replikera de servicecenter vi redan har. Och faktiskt lokaliserar de nära några av våra anläggningar”.

Flera elbilar på gång

Från och med nästa år kommer GM att lansera flera elbilar som ska tilltala en bredare marknad. Det blir flera volymmodeller och till 2025 ska man nå en årlig produktion på över 600 000 elbilar.

Bland modellerna på gång finns suvarna Chevrolet Equinox EV och Chevrolet Blazer EV. GM har också flera el-pickuper på gång, bland annat Chevrolet Silverado EV och GMC Sierra EV.

– Och när de (Tesla-ägarna) kommer till våra servicecenter kommer de att se vårt utbud och det är en stor sak för oss också. Så till sist vill jag bara säga en sak och det är att inte underskatta det här företaget, vi har förberett oss för detta i tre plus år, avslutar Mark Reuss.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.