GM levererar eldrivna transportbilar till FedEx

General Motors har genom startupbolaget BrightDrop levererat 150 helt eldrivna transportbilar till FedEx i Kalifornien. Leveransen är den första av en total beställning på 2 500 BrightDrop Zevo 600s.

Transportbilarna bygger på GM:s nya plattform Ultium som ligger till grund för alla de elbilar bilkoncernen ska rulla ut under de kommande åren. Den flexibla plattformen passar sig väl för både mindre och större eldrivna personbilar, men också uppenbarligen för transportbilar.

BrightDrop Zevo 600s har fyrhjulsdrift, en räckvidd på upp till 400 kilometer och erbjuder ett lastutrymme på 17 kubikmeter. Den är designad för så kallade sista milen-leveranser.

För stötta skiftet till eldrivna transportbilarna har FedEx redan installerat 500 laddpunkter på sina anläggningar i Kalifornien.

Kolla in BrightDrop närmare i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.