GM, Cruise och Microsoft i satsning på självkörande elbilar

GM och självkörande taxitjänsten Cruise har ingått ett partnerskap med Microsoft. Målet är att utveckla en självkörande taxitjänst med elbilar.

I december fick Cruise tillstånd att köra bilar helt förarlöst i San Fransisco utan en backupförare. Under fem år har man i samarbete med GM utvecklat tekniken.

– Vårt uppdrag att ge säkrare, bättre och mer överkomliga transporter till alla är inte bara ett tekniskt lopp. Det är också ett förtroendelopp. Microsoft, som guldstandarden i den pålitliga demokratiseringen av tekniken, kommer att vara ett krafttillskott när vi kommersialiserar vår flotta med självkörande eldrivna fordon, säger Cruise-chefen Dan Ammann.

– Microsoft är ett utmärkt tillskott till teamet när vi kör mot en framtida värld av nollkrascher, nollutsläpp och noll trängsel. Microsoft kommer att hjälpa oss att påskynda kommersialiseringen av Cruises helelektriska, självkörande fordon och hjälpa GM att uppnå ännu fler fördelar med molntjänster när vi lanserar 30 nya elbilar till 2025, säger GMs ordförande och VD Mary Barra.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.