Global premiär för Polestar Concept BST – och Polestar 6 på banan

Polestar Concept BST.

Polestar gästar återigen Goodwood Festival of Speed som slår upp portarna idag. I samband med motorfestivalen har Polestar Concept BST sin globala debut. Thomas Ingenlath förklarar att den nya bilen är en demonstration kring hur långt Polestar kan dra sitt prestandavarumärke.

Denna gången genom att ge konceptet Polestar 6 en BST-behandling. Sedan tidigare finns ju exempelvis Polestar 2 BST.

– Polestar på högsta volym om du så vill och en demonstration av hur vi skulle kunna tillämpa BST-formeln på vårt modellutbud i framtiden, berättar Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

Polestar Concept BST har en skräddarsydd kaross som är lackad i klassisk motorsportsilver. Det ackompanjeras av muskulösa breddade hjulhus med extra bred spårvidd och 22-tums smidda aluminiumfälgar.

Huven sticker särskilt ut med en aerodynamiskt optimerad front, som låter luften flöda genom en luftkanal från den främre splittern upp genom ett hål mitt på huven.

Luftkanalen i huvuden leder bort luftmotståndet.

Hela designen avslutas med ett kraftigt sluttande tak och en stor racinginspirerad bakvinge.

Stor vinge på Polestar Concept BST.

– Nu är vi ett varumärke med tre modeller i produktion, det är fantastiskt att se dem här tillsammans för första gången vid ett globalt event. Goodwood Festival of Speed ​​är fullt av spännande bilar och entusiastiska besökare, så det är den perfekta platsen för oss att visa vår Polestar Concept BST, fortsätter Thomas Ingenlath.

Polestar Concept BST.

Vi kommer få se Polestar 6 in action

Polestar 6 redo för Hill Climb.

På plats under Goodwood Festival of Speed kommer Polestar visa upp flera av sina bilmodeller och koncept. Här finns Polestar 2, 3 och 4. Dessutom blir det första gången som vi kommer att få se Polestar 6 Concept in action.

Polestar 6 Concept.

Roadstern ska nämligen också ge sig an den ikoniska 1,9 kilometer långa Hill Climb-utmaningen på festivalen. På snabbast möjliga tid ska bilen ta sig fram på den slingriga och utmanande banan. Polestar 6 bygger på samma Polestar Performance Architecture (PPA) som Polestar 5 – en annan kommande lansering från prestandamärket.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.