GLC i Göteborg bygger Sveriges största privata laddstation för ellastbilar

Göteborg får nu Sveriges största privata laddstation för eldrivna lastbilar. Bygget av stationen startar nu och ska stå klar i december. Bakom initiativet står Göteborgs Lastbilcentral (GLC).

Till sin laddlösning har GLC valt hårdvara från finska Kempower. Totalt rör det sig om 15 stycken laddplatser. Lösningen är skapad för att hantera totalt 1500 ampere och 1 megawatt. Teoretiskt sett hade stationen kunnat försörja 100 villor.

Det är Borlängebaserade Kalema E-Mobility som fått uppdraget att projektera satsningen.

– GLC är otroligt proffsiga att jobba med. Laddningslösningen är mycket avancerad, GLC har tänkt till. Hårdvaran från finska Kempower är toppklass och i framkant. Vi är mycket stolta och glada över att vara med i GLCs framtida utveckling, berättar Martin Götesson VD Kalema E-Mobility AB.

Den nya stationen ska göra det möjligt för GLC att elektrifiera sin lastbils- och logistikverksamhet. Stationen är placerad hos GLC och kommer användas av företagets egna chaufförer, GLC:s delägare och till viss del samarbetspartners.

GLC berättar att etablera snabbladdningsstationen landar på drygt 8 miljoner kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.