Genombrottet: Forskare utvecklar batterier som ske ge elbilar 2000 km i räckvidd

Ett gäng forskare på Brighsun New Energy i Australien gör sig redo att testa en ny batteriteknik. I åtta år har forskarna arbetat med ett ta fram en ny typ av batterier till bland annat elbilar och mobiltelefoner. Målet är att ta fram en elbil som kan köra 2000 km på en laddning.

Tekniken använder en patenterad blandning av litium och svavel som har fem till åtta gånger så hög energitäthet jämfört med traditionella batterier i dagens elbilar. De tidiga testerna visar också att batterier är extremt hållbart. Efter 1700 laddningscykler har batteriet fortfarande kvar 91% av sina kapacitet.

Brighsun diskuterar för närvarande med potentiella investerare inför en storskalig provproduktion av Li-S-batterier. Något som förväntas vara klart i slutet av 2020, följt av massproduktion av Li-S-batterier.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.