Genesis tror på 90 till 95 procent elbilar nästa år

Hyundais lyxbilsmärke Genesis håller på att etablera sig i Europa. Bland annat har man startat försäljningen i Tyskland, Storbritannien och Schweiz men då bara med modeller som har förbränningsmotorer.

Genesis har dock flera elbilar på gång, och den första modellen kommer ha försäljningsstart nu i sommar. Det rör sig om Genesis GV60 som bygger på samma plattform som sitter i Hyundai Ioniq 5 och Kia EV6.

Genesis berättar om ett stort intresse för elbilar i Europa. Det skriver Automotive News Europe som intervjuat Genesis Storbritannienchef. Detta året kommer elbilen GV60 stå för 60 procent av volymerna.

Men till nästa år kommer elbilen bli ett ännu attraktivare erbjudande och mer efterfrågad produkt.

– Baserat på den efterfrågan vi ser just nu så kommer 90 till 95 procent vara elbilar nästa år, sa Andrew Pilkington, vd för Genesis i Storbritannien till tidningen.

Efterfrågan på elbilar är helt enkelt så hög, att bilkunder beställer allt de kan komma över, menar Pilkington.

– En återförsäljare berättade om en kund som beställde fyra elbilar från fyra olika märken, och han kommer att ta den första elbilen som kan levereras och avbeställa de andra, fortsatte Pilkington och tillade: ”Jag är övertygad om att vi kan bli först.”

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.