Genesis Neolun hämtar inspiration från sydkoreanskt porslin

Hyundais lyxbilsmärke Genesis har visat upp ett koncept på en stor rymlig femsitsig eldriven SUV. Bjässen får namnet Neolun, som härstammar från grekiskan ”neo” som betyder ny, och latinska ”luna” som betyder måne. Namnet är alltså Nymåne.

– Neolun-konceptet inspirerades av Koreas ikoniska månformade porslinsburka. Det är symbolen för tidlös design och ett sofistikerat hantverk, säger Genesis Creative Officer Luc Donckerwolke.

Genesis Neolun ska exteriört förmedla en design som tecknas av få, enkla och rena linjer. Alla onödiga detaljer ska bort.

Interiörmässigt vill Genesis förmedla en ny modern tolkning av en öppen och inbjudande kupé. Något som kännetecknas av den stora dörröppningen utan någon B-stolpe. Den vridbara stolarna på den främre raden maximerar utrymmet och skapar en plats att mötas.

En Kashmir-klädseln går i nyansen ”Royal Indigo” smälter sömlöst in med ett vintageinspirerade ”Purple Silk”-läder som har färgats naturligt med organiska pigment. Bilens mittskärm kan fällas ner i instrumentpanelen för att ge en mer lugn och distraktionsfri miljö.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.