Geely visar mer av eldrivna minibussen Zeekr 009

Tidigare i sommar visade Geely upp de första teaserbilderna på den lyxiga eldrivna minibussen Zeekr 009. Då var det endast ett par skuggiga silhuetter.

Idag får vi se flera nya bilder på den eldrivna minibussen som är baserad på Geelys SEA-plattform. En plattform som bland annat sitter i den sportiga Göteborgsdesignade elbilen Zeekr 001 och som kommer användas av både Volvo och Polestar.

Zeekr ger inga detaljer om minibussen 009, mer än att man tidigare profilerat den som en lyxig minibuss. Det enda vi får veta är att den ”kommer snart”. Om vi kan förvänta oss en europeisk lansering återstår också att se.

Zeekr är ett kinesiskt elbilsmärke som ingår i Geely-koncernen och har nära kopplingar till koncernens designkontor i Göteborg. Idag levererar Zeekr bara elbilar till Kina men märket har sagt att man har globala ambitioner.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.