Går mot strömmen: Dumpar priserna på elbilen Chevrolet Bolt – blir billigast i USA

I småbilssegmentet har elbilen Chevrolet Bolt skördat stora framgångar i USA sedan introduktionen 2017. Men för ett år sedan vände framgångssagan.

Vintern 2020/2021 uppdaterades modellen och vid ett första intryck visade det sig vara en modern elbil helt rätt i tiden. Men ganska snabbt uppenbarade sig problemen med felaktiga batterier.

Chevrolet fick pausa produktionen och återkallade alla levererade bilar för omfattande reperationer. Produktionen stod på paus i ett år. Först i april i år kunde Chevrolet starta produktionen igen.

I en tid där priserna på elbilar ökar, sänker Chevrolet priserna rejält på Bolt för att få igång försäljningen igen. Idag kostar en Bolt i USA motsvarande 310 000 kronor före skatter. Efter prissänkningen kommer Bolt kosta 250 000 kronor. Det gör Bolt till den lägst prissatta nya elbilen i USA idag.

Har en historik i Europa

Den tidigare generationen av Chevrolet Bolt fanns också i Europa, men under namnet Opel Ampera-e. När Opel senare blev en del av i PSA-koncernen (nuvarande Stellantis) upphörde produktionen.

Hur länge Chevrolet kommer sälja Bolt i USA återstår att se. Genom koncerngemensamma satsningar inom GM har man en helt ny generation elbilar på gång från nästa år. Det rör sig bland annat om pickupen Silverado, suven Equinox och prestandaladdade Blazer.

GM har tidigare uttalat sig om att koncernens nya generation av elbilar kanske också kommer till Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.