Gamla batterier från Nissans elbilar återvinns i campingvagn

Vad gör man med de gamla batterierna från världens mest sålda elbil när det är dags att byta ut dessa? Ett stort batteripaket till campare tycks vara Nissans kreativa lösning på problemet.

Även om batteriet i en elbil anses förbrukat så har det mycket goda möjligheter till fortsatt energilagring. Batteriet är starkt nog för att driva mikrovågsugnar, kylskåp och ladda mobiltelefoner. Därför har Nissan i samarbete med brittiska Opus tagit fram ett batteripaket för deras serie av campingvagnar.

Dessutom är campingvagnen utrustad med en hemmabio. Som backup finns en solpanel som både kan ge extra ström och ladda batteriet när du är ute på fält. Batteripaketet kan också laddas i ett vanligt vägguttag. Se videon nedan på campingvagnen som Nissan tagit fram i samarbeta med Opus.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.