Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Tesla är ledande på många sätta och en oerhört attraktiv elbil. Men Tesla är inte riktigt som alla andra biltillverkare och det finns också flera riktigt knasiga funktioner på en Tesla.

De flesta funktionerna har uppkommit när Elon Musk interagerat med användare på Twitter. Oftast föreslår någon något tokigt, varvid Elon svarar sitt sedvanliga: ”Ja, varför inte?”

Funktionerna är dock inte bara tramsiga, de är en perfekt demonstration på Teslas flexibilitet, teknik och möjlighet att kunna ge bilen nya funktioner med den befintliga hårdvara som finns i bilen genom enkla uppdateringar av bilens mjukvaran.

Tesla har en inbyggd pruttkudde

Som ett dolt påskägg hittar du en pruttkudden i Teslabilar. Genom att aktivera läget ger Teslan ifrån sig pruttande ljud. Det finns flera variationer ”pruttar” att välja mellan och olika inställningar för när ljuden ska låta. Tesla vill vara inte vara sämre än andra bilar, de vill väl också ha något sorts ”utsläpp”.

Tesla har TV-spel

Tesla har flera inbyggda TV-spel. Funktionen kallar man Tesla Arcade, och kan komma väl till pass som lite tidsfördriv vid ett längre laddstopp.

Tesla kan vara hundvakt

Fördelen med elbilar kontra bilar med förbränningsmotor är att man kan låta bilens klimatanläggning vara igång även när man lämnar bilen parkerad. Ur möjligheten har funktionen Dog Mode kommit.

När du behöver rusa in i en butik för ett kortare ärende kan du lämna hunden i bilen om du aktiverar Dog Mode. Då ställs klimatanläggningen in på behagliga 22°C och ett meddelande aktiveras på mittskärmen som tydligt berättar att bilen är behagligt tempererad för hunden.

Ett liknande campingläge finns för husse eller matte om de vill övernatta i sin Tesla.

Tesla kan dansa

Ännu ett påskägg från Tesla är det som finns i Tesla Model X. Tack vare de motoriserade falkvingedörrarna har Teslas utvecklare kunnat bli kreativa. Model X kan nämligen spela musik, blinka med lamporna och flaxa i någon sorts fågeldans med vingarna. Som en kul grej helt enkelt.