Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Eldrift

FullyCharged kollar in batteribyte på Nissan Leaf – blir bättre än ny

Brittiska FullyCharged har gjort ett besök på en verkstad som specialiserat sig på batteribyten i elbilar. Främst har man fokuserat på att byta batterier i första generations Nissan Leaf. Det är en modell som funnits länge och i stora volymer.

I reportaget får vi en genomgång på hur arbetet görs, var de nya batterierna kommer ifrån och vad man behöver tänka på. Bilarna blir efter batteribytet dessutom betydligt bättre än de var från början.

Den ursprungliga Nissan Leaf hade från början ett batteri på 24 kWh med en faktisk räckvidd på mellan 10 och 15 mil. Vid bytet sätter man in ett begagnat batteri på 40 kWh eller 62 kWh vilket kan ge en ökad räckvidd med upp till 150 procent.

Reportaget kan du se nedan:Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick...

Elbil

Efter att under många år ha setts som en pionjör inom elbilar med Nissan Leaf är det dags för Nissan att öka takten ytterligare....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons