Fully Charged provkör MG4: ”En fantastisk elbil”

Brittiska Fully Charged Show har provkört elbilen MG 4 och hyllar den. MG4 som också är på igång i Sverige tar rollen som en kompakt liten elbil med lågt pris.

– Lång räckvidd, lågt pris och en fantastisk bil. En liten, förnuftig familjebil, säger programledaren Robert Llewellyn.

Elbilen är MG:s första helt från grunden byggda elbil på den helt nya skalbara elbilsplattformen MSP. Den bilen som Robert provkör är samma modell som kommer till Sverige. Du kan se Roberts provkörning i klippet nedanför:

MG4 är utrustad med ett batteri på 64 kWh och har en räckvidd på 435 kilometer. Den drivs framåt av en motor på 150 kW (203 hk) och klarar 0–100 km/h på 7,9 sekunder. Snabbladdningen håller också en bra nivå med en maximal effekt på 135 kW.

Till Sverige kommer MG4 innan slutet på året med ett preliminärt pris på 415 000 kronor.

Fyrhjulsdrift på gång

I dagarna visade MG dessutom upp en prestandavariant med fyrhjulsdrift. Enligt Fully Charged kommer den till Storbritannien nästa år. Till Sverige finns inga bekräftade uppgifter ännu. Mer om MG4 Dual Motor kan du läsa här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.