Fully Charged provkör el-pickupen RD6 från Volvo-syskonet Radar Auto

I somras presenterade Volvos ägare Geely det nya elbilsmärket Radar Auto. Ett elbilsmärke som helt ska fokusera på eldrivna pickuper, suvar och fyrhjulingar för en aktiv livsstil.

Den första modellen är pickupen Radar RD6 som rullade av produktionslinan i september. Den har plats för fem personer, stor lastbädd, V2L-teknik och ska erbjuda upp till 610 km i räckvidd (CLTC) med det största batteriet. Dessutom blir priset riktigt lågt i Kina, motsvarande 250 000 kronor.

Elliot från brittiska Fully Charged Show har provkört Radar RD6. Han misstänker att den på sikt också kommer till Europa. Inslaget ser du i videon nedanför:

– Men totalt sett, vad finns det att inte gilla med den här bilen? Det är en av de billigaste pickuperna i världen. Den har brittisk design och kinesisk teknik för batterier och teknik. Det är en fantastisk mix och allt det där för ett lågt pris på runt 25 000 dollar, säger Elliot.

Geely har inte bekräftat om Radar Auto kommer till Europa. Däremot är Elliot ganska säker på att den kommer hitta hit så småningom:

– Nu är Geely väldigt kunniga när det gäller att sälja bilar utomlands. Titta på Polestar och titta på några av deras andra modeller. De kommer inte att dubbla priset när de flyttar Radar Auto utomlands. De kommer inte bara att sälja den här i Kina, det är en för nischad marknad, så den här kommer att säljas utanför Kina, menar Elliot.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.