Fullstora Volkswagen ID.7 som kombi kommer tidigare än väntat

I höst startar försäljningen av Volkswagens nya eldrivna stolthet. Volkswagen ID.7 blir särskilt effektiv genom en ny elmotor och god aerodynamik. Volkswagen talar om räckvidder på upp till 700 kilometer med det största batteriet på 86 kWh.

På tur står också en kombivariant av ID.7. Den har vi tidigare sett genom konceptet ID. Space Vizzion. Den planerade lanseringen är sedan länge satt till nästa år. Nu kommer en uppdatering om mer specifikt när.

Till tyska tidningen Ecomento bekräftar Imelda Labbe, försäljnings- och marknadschef vid Volkswagen att modellen kommer tidigare än väntat. Redan till våren 2024 räknar Volkswagen med att kunna starta försäljningen på utvalda marknader.

Rymligt baksäte i ID.7.

Volkswagen ID.7 utmärkelser sig med ett rejält rymligt baksäte. Detsamma kommer gälla ID.7 som kombi, och detsamma kommer också gå att säga om bagaget i en kombi:

– Otroligt mycket utrymme – i interiören, men också i bagageutrymmet, säger Imelda till tidningen.

Bagaget på ID.7 har en lastvolym på hela 532 liter och i kombiutförandet lär det växa med ett par hundra liter. Som en referens lastar en Volkswagen Passat 650 liter – men den är också drygt två decimeter kortare än Volkswagen ID.7.

Särskilt utmärkande för ID.7 är det låga luftmoståndet som möjliggörs genom det slutande bakpartiet. Hur ett mer boxigt kombiformat kommer påverka räckvidden återstår att se, men vi kan säkert räkna med räckvidder som överstiger 600 kilometer.

Vad namnet på ID.7-kombi blir är inget som Volkswagen vill prata om idag. Ifall det blir en fullstor Sportscombi likt namnlogiken på Passat eller en mer sluttande kombi likt den Shooting Brake vi ser på Volkswagen Arteon återstår alltså att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.