Full pott i EuroNCAP för nya elbilen Renault Megane E-Tech

Nu har EuroNCAP krocktestat Renaults nya elbil Megane E-Tech. Efter fadäsen med Renault Zoe som fick sänkt betyg i EuroNcap när standardutrustningen ändrades så blir det nu full pott för Renaults nya modell. Elbilen får det högsta betyget med 5 stjärnor.

I krocktesterna fick Megane fick 85% för vuxenskyddet och 88% för barnskydd. Här nämner Renault bland annat de sju krockkuddarna som ökar säkerheten. Resultatet för oskyddade trafikanter är 65% medan förarstödsystemen fick 79%.

I videon nedan kan du se Renault Megane E-Tech i EuroNCAPs krocktest.

Instruktioner till räddningstjänsten

Renault berättar att utöver de säkerhetselement som bedöms av EuroNCAP, har Megane E-Tech också en specialåtkomst för brandmän som gör det lätt att komma åt att släcka eventuell brand mycket snabbare i batteriet. 

En QR-kod som är fäst på vindrutan på bilen är avsedd för räddningsteam som mycket snabbt kan scanna den. De får då information om att det är ett elfordon och också tillgång till bilens struktur. Till exempel placering av batteri och krockkuddar och var de snabbt och riskfritt kan kapa bilen. Instruktioner som ska spara tid vid en olycka.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.