Franska DS Automobiles slopar fossilbilar – bara nya elbilar från 2024

DS Automobile är ingen storsäljare i Sverige men ibland möter man en och annan bil ute på vägarna. Hittills har DS, som är Citroens premiummärke, lanserat en elbil i form av DS 3 e-Tense. Av sådana finns det 171 stycken av i Sverige.

Nu är det dags för DS att kavla upp ärmarna rejält. På gång är nämligen en rejäl offensiv där alla nya DS-modeller från och med 2024 bara kommer erbjudas som elbilar. Först ut är nya mellanstora modellen DS 4 som har premiär nästa år.

Efter premiären av DS 4 kommer DS presentera ett helt nytt formspråk och lansera sin första nya modell som bygger på koncernbolaget Stellantis plattform STLA M. På den plattformen kommer DS att erbjuda en elbil med upp till 700 kilometer i räckvidd från ett batteri på 98 kWh.

– Denna framtida modell kommer att erbjuda extraordinär teknik och förfining, med tekniska funktioner som är perfekt anpassade till DS Automobiles kunders önskemål. Utvecklingen håller på att slutföras i Frankrike, skriver DS Automobile kort i ett pressmeddelande.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.