Framgångsrik uppskruvning av takten i Tesla Berlin-fabriken

Arbetet med att öka upp produktionstakten i Teslas första fabrik i Europa går just nu ”väldigt bra”, enligt tillverkaren. Det beskedet gav Tesla under en informationsdag utanför fabriken på söndagen, skriver Automobilwoche.

Biltillverkaren gav inga exakta produktionssiffror för idag, men sa att den hade byggt runt 1000 bilar i veckan under sommaren. Det är ungefär en tiondel av den planerade volymen.

Teslas nästa stora milstolpe för fabriken är att nå 5 000 fordon i veckan. Det planerar man att göra under första kvartalet i 2023. I takt med att produktionen skruvas upp i Tyskland och de andra fabrikerna har Tesla det globala målet att tillverka 2 miljoner bilar nästa år. På längre sikt är målet att bygga 20 miljoner bilar årligen.

Vid fabriken idag tillverkas familjebilen Tesla Model Y avsedd för den euroepiska marknaden.

Minskad vattenförbrukning

Biltillverkaren berättar också att man jobbar aktivt med att minska vattenförbrukningen vid fabriken. Att minska användingen av sötvatten har varit ett viktigt mål för Tesla, då lokalinvånare har uttryckt en oro kring vattenförsörjningen i området till följd av fabriken. Enligt Tesla förbrukar man idag 2,2 kubikmeter vatten vid tillverkningen av varje bil. Bättre än branschsnittet på nästan 4 kubikmeter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.