Framåt för Polestar – har ökat 125 procent under första halvåret 2022

Polestar delar med sig av sina leveranssiffror för första halvan av 2022. Hittills i år har Polestar levererar 21 200 elbilar under årets första sex månader. Det kan vara små volymer jämfört med andra biltillverkare, men för Polestar är det en stor ökning med nästan 125 procent jämfört med samma period förra året.

Dessutom har Polestar en allt mer växande orderbok. Kundbeställningarna i år är hittills uppe i 50 000. Det är en ökning med 350 procent mot samma period förra året. För helåret 2022 räknar Polestar med att leverera 50 000 bilar.

– Det är fantastiskt att se att antalet entusiastiska Polestar 2-kunder växer så snabbt. Jag är övertygad om att det starka momentum vi har sett i år vad gäller varumärkeskännedom och försäljning kommer att accelerera kraftigt de kommande åren i takt med att mer banbrytande modeller lanseras, säger Polestars vd, Thomas Ingenlath.

Polestar har också klivit in på flera nya marknader under året och utökat antalet retail-ställen. Idag har Polestar 125 butiker fördelade på 25 marknader. Ytterligare 30 retail-ställen är planerade att öppna innan året är slut. Den ökade närvaron har gjort att allt fler provkör Polestar 2. Provkörningarna har ökat med över 210 procent jämfört med samma period förra året.

Nästa stora steg för Polestar är att lansera SUV:en Polestar 3. Det kommer att ske i oktober. Orderböckerna för denna modellen kommer att öppna i samband med det.

– Polestar 3 kommer att sticka ut bland andra SUV:ar och lyfta vår tillväxt. Den representerar också hur vi expanderar vår tillverkning till USA i och med att vi blir alltmer globala. Den är ett viktigt steg mot vårt mål om att sälja 290 000 bilar år 2025, tio gånger fler än vi sålde 2021, avslutar Thomas Ingenlath.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.