Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Framåt för elbilar hos Porsche – Taycan går om ikoniska 911

Porsche firar ett rekordresultat för årets nio första månader när man räknar hem 217 198 leverera bilar världen över. En ökning med 13 procent från i fjol.

Speciellt uppmärksammar Porsche den helt eldrivna modellen Porsche Taycan. Under årets första nio månader har man levererat 28 650 exemplar. Porsche berättar att den numera har passerat den ikoniska modellen Porsche 911 som nått 27 972 i leveransantal hittills i år.

– Den höga efterfrågan på våra sportbilar fortsatte även in i det tredje kvartalet och vi är glada över att ha kunnat leverera så många bilar under årets första nio månader, säger Detlev von Platen, styrelseledamot på Porsche AG.

Porsche Taycan står för 13 procent av alla Porsche levererade bilar hittills i år. Porsche planerar för flera nya elbilar i framtiden. 2023 ska Porsche lansera en helt eldriven version av crossovern Macan.

Prototyp av Porsche Macan. Pressbild: Porsche

Fler kommer det bli. Porsche har satt siktet på att 80 procent av alla levererade bilar ska vara helt eldrivna eller laddhybrider till 2030.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick...

Elbil

Efter att under många år ha setts som en pionjör inom elbilar med Nissan Leaf är det dags för Nissan att öka takten ytterligare....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons