Foxconns elbil blir verklighet – Luxgen n7 har plats för sju personer

Taiwanesiska techproducenten Foxconn har börjat kika på elbilar. Bland annat ska man producera Fiskers andra elbilsmodell Pear. Nu är det klart att man ska förverkliga ytterligare en vision genom att börja tillverka konceptet Foxtron Model C som företaget visade upp förra året.

Det hela kommer ske genom den taiwanesiska biltillverkaren Luxgen som är en del av fordonskoncernen Yulon Motors. Försäljningsstarten är planerad till oktober i Taiwan. Den nya modellen får namnet Luxgen n7 och kommer ha plats för sju personer. Enligt Luxgen finns det också planer på ”globala exporter”.

Luxgen är återhållsamma om de tekniska specifikationerna i väntan på lanseringen i Taiwan som är planerad till oktober, med de visuella likheterna med det tidigare konceptet Model C är många.

Konceptet har ungefär samma yttermått som en Volkswagen ID.4. Det mäter 4,64 meter på längden och har en hjulbas på 2,86 meter. Räckvidden på konceptet är upp till 700 kilometer och 0–100 km/h ska den klara på 3,8 sekunder.

Aerodynamik i fokus

Det planerade riktpriset enligt flera nyhetskällor är 350 000 omräknat i svenska kronor. Yulon Motors berättar att de första leveranserna ska starta under senare delen av 2023.

Vidare rapporterar taiwanesiska nyhetskällor att företagets hemsida kraschade tio minuter efter att man öppnat upp förbokningen av elbilen. Till en kostnad på ungefär 350 kronor erbjöds kunder reservera en köplats.

Nedanför ser du en bild på konceptet Foxtron Model C. När det konceptet hade premiär för två år sedan visade man också upp en eldriven sedan och buss. Om även dessa kommer förverkligas genom Luxgen återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.