Foxconn visar upp tre elbilar i form av pickup, crossover och SUV

Techjätten Foxconn har idag premiärvisat tre stycken elbilar under bilmärket Foxtron. Det handlar om två koncept i form av crossovern Model B och pickupen Model V.

Den tredje modellen är den produktionsklara större suven Foxtron Model C. Den har produktionsstart nästa år med första leveranser under andra halvan av 2023 med Taiwan som första marknad.

Model C ska erbjuda upp till 700 kilometer i räckvidd och klara 0–100 km/h på 3,8 sekunder. Med en luftmotståndskoefficient på 0,28 beskriver Foxconn modellen som oerhört effektivt trots sin stora storlek.

Elbilen har fått en minimalistiskt design både interiört och exteriört vilket ska förenkla både utvecklingen och konstruktion. Den egenutvecklade elektriska drivlinan är speciellt framtagen för att maximera de interiöra utrymmena.

Konceptet Model B ska locka över den yngre generationen till att välja en crossover. Den är baserad på samma plattform som Model C, men med en justerad plattformsstorlek och ny karossdesign. Modellen som mäter 4,3 meter på längden har en hjulbas på 2,8 meter vilket möjliggöra en rymlig interiör trots sitt kompakta format.

Räckvidden är upp till 450 kilometer vilket är fullt tillräckligt för en modern crossover för stadstrafik. Det strömlinjeformade taket och en luftridån på D-stolpen ska minska luftturbulensen avsevärt. Det ger Model B en luftmotståndskoefficient på 0,26.

Det andra konceptet Model V beskriver Foxconn som Taiwans första egenutvecklade och eldrivna pickup. Modellen får lasta upp till ett ton och dra tre ton på dragkrogen.

Dubbelhytten har plats för fem passagerare. Det här är en modell som ska passa alla typer av förare, oavsett om man kör i stadstrafik eller i tuffare terränger utanför städerna noterar Foxconn.

En serie sensorer runt karossen kombineras med smart teknik, elektroniska backspeglar och en central skärm med feedback om omgivningarna vilket ska ge ökad säkerhet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.