Fortsatta problem med Toyota bZ4X och hjul som kan trilla av

Toyota har problem med sin nya elbil Toyota bZ4X. Japanska myndigheter utfärdade i juni en global återkallelse. Anledningen var att hjulbultarna kan skruva upp sig vid hårda inbromsningar och kraftiga svängar vilket gör att hjulen kan trilla av.

Ännu har inte de första leveranserna startat på den svenska marknaden, så inga svenska kunder är drabbade. Men Toyota har levererat några tusen bilar globalt till bland annat USA och Storbritannien.

Toyota har arbetat på en lösning sedan juni men tycks ännu inte ha löst problemet. I dagarna meddelar Toyota i USA att man är beredd att köpa tillbaka bilarna från de amerikanska kunderna.

Eller erbjuda en kompensation på 50 000 kronor, fri lånebil och bensin om man väljer att behålla sin Toyota bZ4X. Det skriver Car and Driver.

Utöver återkallelsen av Toyota bZ4x så är 403 stycken Subaru Solterra som bygger på samma plattform också drabbade.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.