Första Volta Zero har rullat ut från fabriken i Österrike

Idag rullade Volta Trucks ut den första eldrivna lastbilen Volta Zero från Steyr Automotives fabrik i Österrike. Det är dock inte ett färdigt produktionsfordon utan rör sig om ett så kallat verifieringsfordon. Fordonet ska ingå i en flotta av testfordon som ska användas av kunder.

Den planerade produktionsstarten av de första beställda lastbilarna ska starta under första kvartalet nästa år. Den planerade produktionskapaciteten är 14 000 fordon per år. I dagsläget har Volta Trucks tagit in beställningar på 6 500 fordon.

– Detta första fordon som rullar av linjen vid vår fabrik i Steyr är den senaste stora milstolpen för Volta Trucks resa mot produktionsstarten. Att nå hit på bara 12 månader är ett bevis på den takt vi arbetar i för att leverera de säkraste och mest hållbara lastbilarna till stadsmiljöerna, säger Kjell Walö, produktionschef och medgrundare till Volta Trucks.

16-tons Volta Zero är designad helt från grunden och är speciellt utformad för transporter i stadsmiljöer. Den har en beräknad räckvidd på runt 150 till 200 kilometer vilket är fullt tillräckligt för de flesta urbana transporterna.

Utmärkande är den lågt placerade hytten i glashusstil, som ger föraren en bred sikt på 220 grader vilket ska minimera farliga döda vinklar. Den låga sitthöjden ger dessutom föraren bättre kontakt till andra trafikanter, cyklister och oskyddade fotgängare i stadstrafiken.

Fully Charged har tidigare kollat in lastbilen:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.