Första (välkamouflerade) bilderna på kommande Volkswagen ID. Buzz Cargo

Pressbild: Volkswagen

Volkswagen ID. Buzz är tolkningen av en modern eldriven version av den klassiska folkabussen. När Volkswagen för första gången visade upp en tidig prototyp av ID. Buzz för är omvärlden ”välte man Internet”. Alla älskade el-folkabussen.

I veckan har de första bilderna på en maskerad version av ID.Buzz i skåpsbilsutförande hittat ut på nätet. Spaningen gjordes utanför en tvätthall någonstans i Tyskland och föreställer Volkswagen ID. Buzz Cargo.

Bilderna ser du nedan:

Förra hösten berättade Volkswagen att man påbörjat arbetet med att starta upp produktionslinan för ID.Buzz hos Volkswagen Transport. Av bilderna att döma har alltså Volkswagen nu börjat rulla ut de första prototyperna. I anslutningen till koncepten har Volkswagen tidigare presenterat följande prestanda för elbussarna:

  • Batteri: 48-111 kWh, med räckvidd på upp till 550 km (WLTP)
  • Elmotor på 150 kW, bakhjulsdriven med AWD som tillval
  • Topphastighet på 160 km/h
  • Solpaneler på taket, som kan ge 15 km extra räckvidd per dag
  • 150 kW DC-snabbladdning, 80% på 30 minuter för 111 kWh-batteriet
  • 11 kW ombordladdare för laddning över natten.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.