Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Idag påbörjas serietillverkningen av Audi E-tron i Bryssel. Det är Audis första elbil som kommer premiärvisas i San Francisco den 17 september. I samband med starten av tillverkning visar man upp en liten glimt av den första bilen som rullat av produktionslinan.

Smygtitten är ytterst blygsam, men det ger oss ändå en tydlig bild av att produktionsversionen faktiskt kommer vara väldigt lik den maskerade versionen vi sett rulla runt på vägarna. Samtliga detaljer som ses på den första bilden av premiärbilen från produktionslinan finns också med på den maskerade bilen (se nedan).

Annons

Med möjligheten att snabbladda i hastigheter på upp till 150 kW ska en full laddning uppnås på 30 minuter. Därmed är detta en elbil som ska fungera för all daglig körning, säger Audi i pressmeddelandet som annonserar produktionsstarten.

Tidigare har få fått en ganska rejäl djupdykning på interiören av E-tron prototyp, du kan se den här. Om den återspeglar verkligheten återstår att se i samband med den officiella lanseringen.